kLiK-kLiK with JJ

Follower

Saturday, 5 March 2011

Cara Tuk RinGAnkAn BloG Or m'PerCepatkan LoaDing Blog...

Assalammualaikum...


pada saat 'n' minit nie.. aku nak ajaq cara tuk mempercepatkan LoAding Blog hampa semua, d samping 2 blog hampa pon akan jadi ringan..xpayah nak buang masa dok tunggu lama2 kat depan lappy sampai juling bijik mata...




aku dah try wat bendalah ni, mmg menjadi la... so aku kongsi benda yg b'guna bg aku kat hampa semua... selamat beramal....
ikut benda2 kat bawah nie...


1. buang bendalah2 yang xb'guna spt WIDGET yg xperlu...


2. Pilih Template yang ringan....


3. copy code kat bawah nie....
    

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js">
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>
<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function($){
if (navigator.platform == "iPad") return;
jQuery("img").lazyload({
effect:"fadeIn",
placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"
});
});</script>


Pergi dashboard - design - add new gadget - add html - copy paste code di atas - klik save - done. 

bendalah ni pon aku dapat dari blog ameno world..
thx byk2 coz kongsi benda2 mcm nie... mmg b'guna gila...








    

3 comments: